Deres vertskap Marit og Alf Ebbe har vært campere med egen campingvogn i nøyaktig ti år. Helt fra starten av vår campingkarriere ble det sådd en spire til en drøm – å en gang starte og drive den perfekte campingplassen – spesielt tilpasset barnefamilier. Nå er drømmen blitt virkelighet. Les hele vår historie her !

krv7808

Om oss

Deres vertskap Marit og Alf Ebbe har vært campere med egen campingvogn i nøyaktig ti år. Vår førstefødte sønn Birger Andreas var 5 mnd, da vi sommeren -99 ferierte på Sørlandet i etterkant av Landsskytterstevnet (LS)på Evje. Årene før det hadde vi med lånt campingvogn fått med oss LS i Målselv, Førde og Steinkjer. Men det var sommeren -99 i vår kjære Solifer 500 DL -87 mod. at de første tankene mellom oss ble luftet omkring muligheten til det å kunne få drive en campingplass som tok vare på alle de forhold som vi mente var viktige for en barnefamilie på tur i campingvogn.

Det skulle gå flere år før tankene skulle få ny inspirasjon. Og flere LS-ferier til Elverum, Bodø, Os i Bergen, Oppdal og Sandnes. På turen hjem fra Bergen ble det et gjensyn med Førde, og en tur innom byene Ålesund, Molde og Kristiansund. Etter og ha feriert i så godt som hele Norge, la vi vinteren og våren 2005 planer om en Danmarksferie sammen med venner fra Bodø. Året før hadde vi byttet ut Solifern` med ny og pent brukt Eifelland 2003 mod. For Birger Andreas var det faktisk med sorg at vi byttet bort den gode gamle campingvogna vår.

De tre ukene vi hadde i Danmark var fantastiske og uken på Jambo Vesterhav camping gav ny inspirasjon til hvordan en komplett Familiecamping skulle fremstå og vi hadde stor glede av å kunne ha så mange fine opplevelser sammen. Vi var på besøk på kjente plasser som Legoland (Bilde 2), Fårup sommerland og hadde mange små og fine opplevelser . Den største opplevelsen for Birger Andreas, og som han fortsatt snakker om, var besøket på et Bolsjeri, en gammeldags godtefabrikk, der de lager drops og slikkerier for hånd.

Sommeren 2006 ferierte vi sammen med våre venner hjemme hos dem i Bodø. På turen dit kjørte vi kystriksveien RV17, og ble virkelig klar over hvilke muligheter og uutnyttede ressurser vi har her ute på Namdalskysten, som ikke er noe dårligere enn det Helgelanskysten har å tilby. På turen hjem fra Bodø kjørte vi over til Sverige og ferierte på svenske campingplasser. Her fikk vi bekreftet vår opplevelse av Jambo Vesterhav (i Danmark) som den optimale familiecamping og et produkt av den perfekte campingopplevelse som vi ønsker å strekke oss mot.

Etter denne ferien bestemte vi oss for å prøve å få tilgang til en tomt som vi hadde sett potensialet med. Skulle vi lykkes med å bygge en helt ny campingplass så måtte den ligge sentrumsnært til et tettsted med kafeer og butikker, så valget falt på Kolvereid, Norges minste by, plassen der vi allerede var etablert med jobb og familie.

Per Arne Lynum, campingkonsulent i NHO Reiseliv kom på befaring på tomta sammen med oss og bekreftet potensialet som vi hadde sett. Derfra og til der vi er i dag har tatt tid og mye papirarbeid. Med etablererstipend fra Innovasjon Norge fikk vi tid til å analysere og forme ideene våre, og vi har i dag kjøpt tomta og stiftet selskapet Kolvereid Familiecamping AS.

krv7809

Sommeren 2007 bodde vi i fem uker sammenhengende i campingvogna vår. Da reiste vi i fire uker omkring i sør-Sverige før vi avsluttet med en uke på Steinkjer med LS-2007. Denne ferien tilbrakte vi også sammen med våre venner fra Bodø. Birger Andreas hadde nå fått seg en lillebror Toralf den gang 9 mnd. Et av feriens reisemål var Vimmerby, Astrid Lindgrens rike i småland. Men også denne sommeren var det flere av de små opplevelsene, som på Carl Larsson – gården Sundborn uten for Falun, som ble en av de største for oss i ettertid. Birger Andreas ville i utgangspunktet ikke besøke en ”gammel mann” som han sa, men den guidede turen rundt om i Carl Larsson – gården ble en opplevelse for oss alle sammen. Det samme opplevde vi da vi kjørte gjennom glassriket og var på Kosta Boda, et verdens berømt glassblåseri. Dette hørtes kjedelig ut syntes Birger Andreas, men vi hadde en fantastisk opplevelse på besøk inne i verkstedet for å se på de som demonstrerte glassblåsing.

Vi har vært glad i å reise rundt i campingvogna med vår familie på ferieturer rundt omkring, på jakt etter inspirasjon for å kunne legge grunlaget for en campingplass, som skal gi våre gjester den beste campingopplevelsen i Norge og Norden. Tidene forandrer seg og det er kanskje ikke mulig for alle å reise så langt som vi har gjort for å oppleve campinglivet. Tiden er kanskje moden for mer kortreist ferie ut fra et mer miljøvennlig ståsted, med de rette fasilitetene og omgivelsene som stimulerer til en aktiv fritid sammen. Så håper vi det er mulig å kunne få en av de beste campingopplevelsene i ditt liv nettopp her hos oss på Kolvereid Familiecamping.

Vi har begynt i det små, med et ønske om å få vist fram plassen for lokalbefolkningen på Kolvereid. Gjennom opparbeiding av en sti og en flott gapahuk til sommeren 2008, med hjelp av Odd Aarvik på tiltak fra NAV, fikk vi muligheten til å vise frem området som vi mener er en perle ved Salten-fjorden. Dette arbeidet fortsatte vi med, slik at flere og flere har oppdaget og sett de muligheten vi ser for oss med en campingplass på Kolvereid.

Den første hytta Kystlåna Rødstua stod klar til planlagt åpning 1 mai 2010. Den ble svært godt mottatt av både lokale og tilreisende. Våre gjester ble så fornøyde med det vi har å tilby, slik at vi fikk muligheten til å realisere våre videre byggeplaner høsten og vintere 2010/11. Etter en flott sesong også i 2011 med rekordbelegg, ble det vinteren 2012 satt opp enda en ny høystandard hytte – denne med 2 soverom. I tillegg ble det satt opp en «Sykkel-Hytte», dvs. en enkel hytte for de som ønsker et billigere alternativ. Vintrene 2013 og 2014 satte vi opp enda en ny høystandard hytte – også denne med 2 soverom. I tillegg ble det satt opp to nye «Sykkel Hytter». Den første Sykkel Hytta har vi nå gjordt om til Kjøkken hytte.

2015 tok vi også over som eiere av www.kleivacamping.no her har vi pusset opp tre store hytter og to små. Til sommeren 2017 får vi også nytt sanitæranlegg på Kleiva.

Vi vil dermed til sesongen 2017 ha 7 hytter i alle kategorier med – 1 – 2 – 3 soverom + enkle. På Kleiva har vi 5 hytter i alle kategorier.

Håper vi treffes på
Kolvereid Familiecamping eller Kleiva Camping